Jurilovca este, fără doar și poate, un rai al gurmanzilor.

Poziția privilegiată, pe malul lagunei, dar și apropierea mării, oferă în primul rând șansa procurării materiei prime diversificate – atât pești de apă dulce, cât și pești de apă sărată și fructe de mare. Cât despre preparare, rețetele tradiționale se îmbină cu măiestria bucătarilor, rezultând astfel o sumedenie de preparate gustoase.

Se spune că borșul lipovenesc de Jurilovca este cel mai bun din zona – nu degeaba în jurul lui a fost construit un festival. Storceagul, saramura, peștele prăjit ori făcut pe plită, sturion, șalău, crap, caras, plătică, dar și scoici, rapane, toate reprezinta un adevărat festin gastronomic.

Și aperitivele: de la icre și zacuscă de pește, la peste marinat, afumat, uscat, totul după vechi rețete tradiționale lipovenești.

Și deserturile sunt bine reprezentate în gastronomie locală: plăcinta dobrogeană, papanașii, baclavale ori cataif sunt prezente în oferta restaurantelor sau punctelor gastronomice locale.

Explorează