Aflată în apropierea localității Enisala, rezervația protejează specia de bujor sălbatic (Paeonia peregrina), oferind un spectacol natural deosebit în perioada de înflorire, la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai.
Bujorul, cunoscut științific sub numele de Paeonia, este una dintre cele mai spectaculoase flori din flora românească. Această plantă perenă, considerată un simbol al frumuseții și sensibilității, are rădăcini adânc înfipte în pământul nostru bogat, iar bucuria de a vedea bujorii înfloriți este una cu totul specială.
România serbează pe 15 mai Ziua Bujorului, iar această floare sălbatică, considerată element de identitate naţională, înfloreşte o dată pe an, putând fi admirată pentru circa 10 zile, în luna mai, în jurul zilei în care este serbată, condițiile meteo sunt cele care influențează momentul înfloririi.
Intervalul este pândit cu străşnicie de turiștii care vor să admire aceste flori deosebite.
Rezervația de la Enisala adăpostește și alte specii rare de plante și animale, făcând din aceasta un ecosistem bogat și protejat. Pe măsură ce te plimbi pe potecile înguste și șerpuitoare ale rezervației, vei descoperi și alte flori sălbatice înflorite, precum liliacul sălbatic, garofița de stâncă sau brebenelul.
Rezervația naturală se vizitează GRATUIT. Plantele sunt protejate prin lege, este TOTAL INTERZISĂ ruperea sau distrugerea lor.